top of page

Week 2

Wat willen we gaan doen?

Om alles overzichtelijk te krijgen en een goede planning te hebben hebben we besloten een Google Agenda aan te maken. We willen onze stagebegeleider ook toegang geven tot deze agenda zodat het bedrijf ook een overzicht krijgt van waar wij ons mee bezig houden. We hebben aankomende woensdag een gesprek met onze afstudeerbegeleider. Hiervoor willen we alles op een rijtje hebben en zorgen dat we al het een en ander kunnen laten zien. Verder gaan we onze eerste social-uitingen analyseren en onze probleemstelling proberen helder te krijgen. Bij de eerste afstudeerbijeenkomst op school hebben we een toolkit gekregen met verschillende methodes die we kunnen gebruiken tijdens het afstuderen. We willen ook dat de onderzoeksvragen deze week vorm gaan krijgen met bijpassende methodes, dit zullen we ook nodig hebben voor ons definitieve afstudeervoorstel.

Hoe hebben we dit gedaan?

We hebben een google agenda aangemaakt en daarbij hebben we beide een eigen kleur om zo ook goed het onderscheid te zien tussen Esmee en mij. Om goed voorbereid bij onze afstudeerbegeleider aan te komen, hebben we een aantal dingen uitgewerkt meegenomen naar onze afspraak. Hiervoor hebben we de feedback op ons voorstel uitgewerkt, een planning gemaakt en uitgewerkt welke onderdelen wij in ons afstudeertraject willen gaan onderzoeken. Bij deze planning hebben we vanuit de door school aangebode toolkit methodes gezocht, een van deze methodes hebben we in deze week uitgevoerd: Assumpion mapping. Bij assumption mapping hebben we de aannames geplot in een grafiek zodat we weten waar we op dit moment onderzoek naar willen gaan doen. In deze grafiek focus je vanuit important en unknown. De afspraak met onze afstudeerbegeleider was erg nuttig, we hebben nu een duidelijker beeld over waar onze focus gaat liggen. Hierdoor kunnen we volgende week aan de gang met het zoeken van de juiste theorie. Vanuit de feedback van Quirijn hebben we een nieuwe probleemstelling kunnen maken en gaan we ons vanaf deze week meer richten op het positioneren van het merk.

Wat zijn de conclusies?

Met het gebruik van een google agenda wordt alles overzichtelijk en kan er goed worden gepland

De probleemsteling is meer gericht op het positioneren

We hebben nieuwe methodes ontdekt die we kunnen toepassen in ons afstudeertraject

Wat is de volgende stap?

Het is nu belangrijk dat we de focus op positioneren leggen en hier dus het een en ander over te weten gaan komen, dit doen we door theorie op te zoeken. Verder zal de planning moeten worden aangescherpt en gaan we verder met de socials voor Media Monkeys.

 

Probleemstelling:

Mediamonkeys is een startup die nog geen duidelijk positie in de markt heeft genomen. Middels welke middelen kan Mediamonkeys zich onderscheiden van haar concurrentie en daarbij de werving voor zowel studenten als bedrijven realiseren?

Welke (communicatie) middelen kunnen ervoor zorgen dat Media Monkeys binnen 5 maanden de juiste positie in de markt heeft ingenomen en daarbij de werving voor zowel studenten als bedrijven kan optimaliseren.

Welke (communicatie) middelen kunnen bijdragen aan de positionering van Media Monkeys waarbij de werving voor zowel studenten als bedrijven kan worden geoptimaliseerd?

Welke (communicatie) middelen dragen bij aan de positionering van Media Monkeys waarbij de werving voor zowel studenten als bedrijven wordt geoptimaliseerd?

Onderzoeksvragen:

Vooronderzoek:

- Wat is de huidige situatie van Media Monkeys?

- Wat is de doelgroep van Media Monkeys?

- Hoe kan Media Monkeys zich onderscheiden van de concurrentie?

Onderzoekend ontwerpen:

- Hoe usable is de website van Media Monkeys?

- Hoe kan social media als communicatie middel efficiënt worden ingezet?

- Welke marketingsstrategie kan Media Monkeys aanhouden?

- Met welke communicatie middelen kan zowel de werving als aquisitie tot stand worden gebracht?

- Hoe kan de beleving van de trainingen worden geoptimaliseerd?

Samenwerking

Ontwerpcriteria:

Ontwerpcriteria zijn korte en krachtige statements waarin de essentie van de ervaring die een gebruiker met je product of dienst heeft wordt beschreven.

- Het ontwerp moet overzichtelijk en begrijpelijk zijn voor iedereen

- In het ontwerp zullen de conclusies uit het onderzoek worden samengevat

- Het ontwerp is een houvast voor de medewerkers van Media Monkeys

- Het ontwerp zal een fysiek product zijn

- Het ontwerp mag geen lappen tekst bevatten

- Het ontwerp moet aan te passen zijn

- Het ontwerp moet er aantrekkelijk uit zien

Esmee:

Wat willen wij?

De strategie voor de social media van MediaMonkeys betreft het testen. Het testen van hoe meer volgers gegenereerd kunnen worden. Het genereren van meer volgers is doel 1 en hiermee de uitdaging van week 1. Instagram heeft als doelgroep de zogezegde “Monkeys”. Om die reden wordt er rekening gehouden met het volgende:

- Informele spreektaal

- Postst gericht op studenten – bijbaan

- Huisstijl overbrengen die informeel, enthousiast en out of the box is

De methode(s) die hiervoor is ingezet is experimenteel testen. Uit onderzoek is gebleken dat meer volgers op verschillende manieren gegenereerd kunnen worden. Eerst wordt een stap teruggenomen en heeft MediaMonkeys een goede tijdlijn nodig (Zakenmeisje.nl, 2018). Hierdoor kunnen de potentiele volgers in een oogopslag zien wat ze aan MediaMonkeys hebben.

Wat hebben wij gedaan?

Door MediaMonkeys een goede feed te geven zijn er voor iedere dag posts ontworpen. Uit onderzoek is gebleken dat balans erg belangrijk is in een Instagram feed (Zakenmeisje.nl, 2018). Hier is balans in gecreëerd door om en om thema’s te plaatsen. 1. Foto 2. Quote 3. Foto etc.

Hoe hebben wij dat gedaan?

In de posts zijn de verschillende Monkeys verwerkt om een beeld te kunnen weergeven van de diensten. Daarnaast is aan de hand van de nieuwe ontworpen huisstijl van MediaMonkeys een vaste stijl ontworpen die aangehouden wordt, omdat uit onderzoek blijkt dat dit een standaard is voor een goede Instagram post (Yune.nl, 2015).

Iedere dag wordt er een ontwerp geplaatst om een goede feed te creëren. De volgende stap zal gaan omtrent het creëren van meer volgers.

-Welke hashtags het beste werken (omdat bij een quote wel een groot aantal is bereikt)

-Welke dag en tijdstip het beste werkt (een post kan beter uitpakken op bepaalde dag of tijd)

Zo is de beste quote geplaatst op woensdag om om en nabij 16.00.

Wat kun je ermee?

De conclusies die uit de test gehaald kunnen worden doorgevoerd. Hiermee kan nog meer getest worden of dit meer kan opleveren. Dit zijn resultaten die MediaMonkeys meer volgers, meer interactie en uiteindelijk (mogelijk) meer Monkeys kan opleveren.

Zo kan gedacht worden aan het monitoren van de gebruikte #:

De volgende #’s hebben een bericht ook een hoog aantal likes opgeleverd. Daarbij is het een ontwerp die goed focust op de doelgroep studenten.

De overlap tussen deze twee berichten aan hashtags zijn:

Hieruit kan geconcludeerd worden dat ieder bericht zijn eigen sterke hashtags heeft die meer bereik genereerd.

Keuzes beargumenteren

Er is gekozen voor het aanhouden van een groot deel van de reeds gebruikte hashtags. De bovenstaande worden beide gebruikt en ieder gericht op een deel van de doelgroep. De eerste zullen bedoeld worden voor de quotes over MediaMonkeys zelf om een beeld te geven van het bedrijf. De tweede groep hashtags kunnen gebruikt worden voor het aanspreken van de doelgroep voor een bijbaan.

Welke positie moet Media Monkeys innemen in relatie tot de concurrentie?

Verder gaan we ons niet meer richten op de beleving van de trainingen en en zullen we de gehele marketingsstrategie onderzoeken. Ook het intensief bijhouden van de social media kanalen zal later in het traject aan bod komen waardoor we dit voorlopig op een lager pitje zullen zetten.

Marielle:

Instagram posts

Om een volle en aantrekkelijke feed te maken heb ik voor de komende week alle instagram-posts bedacht en ingepland. Hierbij heb ik goed gekeken naar de hashtags die worden gebruikt en hoe de feed er uiteindelijk uit zal zien.


  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2018 by Esmee & Marielle |

Het afstudeertraject inzichtelijk.

bottom of page